Menu

For tidlig ejakulation: Hvorfor det sker, og hvordan man kontrollerer det

9 Comments


Udtrykket for tidlig ejakulation tilbyder en meget let at forstå idé, og selv for en person, der aldrig har hørt ordet før, skulle det ikke tage mere end et par sekunder at danne en idé i deres hoved om, hvad den beskriver.

Når man tager dette i betragtning, kunne man forvente at allerede have relevante, basale oplysninger for at forstå, hvad vi taler om. Desværre er det ikke tilfældet, for når man tager højde for menneskelig seksualitet, taler vi om en af de mest komplicerede processer i hele biologiens verden. Mens de fleste dyr har en defineret og forudsigelig reproduktionsproces, blev den humane art designet på en måde, der gør undersøgelsen og forståelsen af deres proces til noget, der kræver en meget mere end blot biologi at forstå, selvom vi åbenlyst taler om en meget biologisk behandle.

Forlæng erektion

Denne introduktion er nødvendig for at nærme sig ideen om, hvad for tidlig ejakulation er, fordi man ikke blot kan tilbyde en direkte, objektiv definition af det og forvente at dække, hvad det virkelig betyder

Det er sådan, fordi ideen om en mand, der ikke er i stand til at holde deres ejakulation i en tilfredsstillende tid, naturligvis hænger på begrebet ‘nok’ – som hver person vil definere baseret på personlige præferencer og fornødenheder, både sig selv og deres partner. Mens mange andre emner har den samme dikotomi af at have på den ene side behovet for en videnskabelig, alt for vidtgående og pragmatisk anvendelig definition, og på den anden side en nødvendighed til at omfavne en hel del menneskelig subjektivitet, er mange af dem, i hvilke det er muligt at lægge definitionen kort på med medicinsk praktik med et Occam-barberblad, der leverer et objektivt nok kompromis. Dette er ikke tilfældet med for tidlig ejakulation, da virkningerne af et klinisk tilfælde af det, der ikke passer til den officielle, mest åbenlyse, type opførsel, der er omfattet af den enkleste pragmatiske beskrivelse, stadig kan forårsage en hel besvær i en persons liv.

Så den internationale klassificering af sygdomme markerer det klare tilfælde af klinisk for tidlig ejakulation, som hos patienter, der ejakulerer omkring femten sekunder fra begyndelsen af samlaget

I tilføjelse til denne definition karakteriserer den normal ejakulation som at tage fire til otte minutter, og antyder, at over dette mærke ville man beskæftige sig med, hvad der er forårsaget forsinket ejakulation. Komplikationen her er, at selv om sådanne medicinske definitioner kan bruges til at stabilisere og hjælpe patienter generelt, i dette tilfælde ville apparatet med disse mærker ikke have en direkte konsekvens for de fleste mennesker, der føler, at deres ejakuleringsfunktioner ikke er i overensstemmelse med standarderne, og at er ikke fordi de har urealistiske, uopnåelige forventninger. Faktum er, at selvom patienter, der oplever det mest problematiske symptom, der er angivet i sygdomskataloget, har brug for og kan finde øjeblikkelig hjælp og løsning, kan mange af de samme løsninger anvendes til andre tilfælde, hvor mennesker oplever utilfredshed med at nå orgasme til snart, og alle disse løsninger og procedurer falder korrekt i kategorien til behandling af for tidlig ejakulation, uanset den mest direkte definition af udtrykket.

Oversigten over disse procedurer er så omfattende, at rapporter viser, at de fleste mænd er i stand til at forlænge deres tid for ejakulation af sig selv uden behov for medicinsk støtte

En fælles løsning er at handle psykologisk og blot styre den måde, ens sind opfører sig på under samleje, ved at tage ens tanker på en kontrolleret måde, der ikke tillader den samme overløb af sanserne, der fører til den klimatiske lejlighed til en orgasme. Selvom det fungerer på den forventede måde, relaterer de fleste tilfælde et tab i seksuel fornøjelse, både hos den person, der udfører proceduren, som hos deres partner. Så dette kan være nyttigt i de ekstreme tilfælde, hvor den for tidlige ejakulation fuldstændigt ødelægger den seksuelle oplevelse, men kan næppe forventes at arbejde i noget andet tilfælde. Ejakulering før samleje og derefter venter på at få en ny erektion, der normalt skulle vare længere før orgasme, har også vist positive effekter, såvel som at bruge mere end et kondom til at reducere friktion, og disse tilbyder også lettelse til patienten har svært ved at kontrollere deres erektion, selvom sidstnævnte er for farligt og ofte fører til kondombrud.

Det gør, at den mest praktiske og arbejdsmæssige løsning ender med en tilstand af sexterapi kaldet Priligy , som består af en række muskelarbejder, der styrker dem omkring bækkenbunden og fører til en fysiologisk, direkte kontrol af ejakulationsprocessen. Dette kan kombineres med andre teknikker til at desensibilisere mandens reaktioner og for at reducere overdreven seksuel ophidselse. Hele regimet kan læres af sig selv, gennem bøger eller kurser, som vides at være effektive, eller direkte anvendes af en professionel, som både kan instruere om udførelsen af dem, samt justere rutiner, så de passer bedre til hvert enkelt tilfælde.

Tags: , , , , , , , , ,

9 thoughts on “For tidlig ejakulation: Hvorfor det sker, og hvordan man kontrollerer det”

 1. Bjarne Bach siger:

  Jeg har lidt af det tidligere. Det er ikke et regelmæssigt problem for mig, men den måde, jeg behandlede det på, var bare at fortsætte på andre måder, pleje min partner med resten af min krop og sikre, at de ikke desto mindre havde en behagelig oplevelse.

 2. Thorkild Damsgaard siger:

  Det er ikke hver dag, du skal bekymre dig om for tidlig ejakulation, men når det sker – vil det være alt, hvad du kan tænke på. Der bliver større spørgsmål om at være i stand til at vare og give glæde for andre. Hvis du har problemer, skal du søge hjælp.

 3. Hugo Jessen siger:

  Jeg har lidt af for tidlig ejakulation, siden jeg kan huske, og intet var mere pinligt end sidste gang jeg mødte en kvinde for sex, men jeg ejakulerede kun tre minutter ind, og det blev akavet.

 4. Karsten Thuesen siger:

  For tidlig ejakulation har været en bekymring, lige siden jeg begyndte at have sex. Det har skabt en frygt, når jeg går med kvinder, men heldigvis med at gifte mig med en sød og forståelsesfuld Jomfru har gjort det muligt for mig at tackle problemet. Jeg har nu teknikker, hvor jeg sætter mig fast og kan distrahere mig selv med mentale tanker, mens jeg har sex, så jeg kan forsinke ejakulationen og give min kone glæde.

 5. Finn Espersen siger:

  Min kone og jeg har altid talt om, hvordan jeg skal tackle mit PE-problem, men jeg var ikke i stand til at bede om professionel hjælp før for nylig. Jeg er glad for, at det gjorde jeg, for nu har jeg og min kone aldrig været lykkeligere!

 6. Arne Bay siger:

  Jeg har aldrig haft en for tidlig ejakulationsoplevelse før, fordi jeg stadig er for ung til at have det. Det kan blive et problem, når jeg bliver ældre.

 7. Niels Svane siger:

  Min kæreste har haft dette problem i årevis nu, og uanset hvad han prøver, er for tidlig ejakulation stadig et problem for ham. Han er meget flov over det og lukker ned, når jeg prøver at tale om det. Jeg ved ikke, hvad han skal gøre.

 8. Frode Buch siger:

  Det er pinligt at have for tidlig ejakulation. Især når jeg ikke er i et forhold. Det er mindre tilbøjeligt at bringe en pige tilbage til min plads, fordi jeg bekymrer mig for, at jeg ikke vil vare længe nok.

 9. Michael Hammer siger:

  Jeg ejakulerede for tidligt, første gang jeg nogensinde havde kondom. Vi satte den på, og da jeg prøvede at komme ind i hende, ejakulerede jeg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *