Menu

proscar viser resultater for prostatakræft og forhindrer / hjælper hårtab

6 Comments


Dybdefakta omkring Proscar i Danmark

Forstørret prostata

Her er et interessant emne med nogle interessante og dybtgående fakta. Proscar i Danmark er et kæmpe emne der sker nu. Proscar forhindrer omdannelse af testosteron til dihydrotestosteron i kroppen. DHT er involveret i udviklingen af godartet prostatahyperplasi. Proscar bruges til at behandle symptomer på godartet prostatahyperplasi hos mænd med en forstørret prostata. Propecia (finasterid) og Proscar (finasterid) er begge former for finasterid, en 5a-reduktaseinhibitor. Det er generasteret af finasterid.

Er der bivirkninger

Bivirkninger af finasterid inkluderer; impotens, tab af interesse for sex, problemer med at få en orgasme, unormal ejakulation, hævelse i dine hænder eller fødder, hævelse eller ømhed i dine bryster, svimmelhed og konstant svaghed i din krop. De seksuelle bivirkninger af Proscar (nedsat libido, problemer med at få erektion, ejakulationsproblemer) kan fortsætte, efter at du holder op med at tage denne medicin. Tal med din læge, hvis du er bekymret for disse bivirkninger.

Alternative anvendelser

Hvis du tager dette lægemiddel Proscar til godartet prostatahyperplasi, kan det tage op til 6 måneder at se den fulde virkning. Finasterid bruges til at skrumpe en forstørret prostata hos voksne mænd. Denne medicin virker ved at reducere mængden af et naturligt kropshormon (DHT), der forårsager vækst af prostata. Finasterid bruges til at behandle symptomer på BPH såsom hyppig og vanskelig vandladning og kan reducere risikoen for akut urinretention. Proscar må aldrig tages af en kvinde eller et barn. Finasterid kan absorberes gennem huden, og kvinder eller børn bør ikke have tilladelse til at håndtere Proscar-tabletter.

Ikke for kvinder

Selv om Proscar ikke er til brug for kvinder, kan dette lægemiddel forårsage fødselsdefekter, hvis en kvinde udsættes for det under graviditeten. Proscar-tabletter bør ikke håndteres af en kvinde, der er gravid eller kan blive gravid. Hvis en kvinde ved et uheld kommer i kontakt med denne medicin fra en brudt eller knust tablet, skal du vaske området med sæbe og vand med det samme. Brug af Proscar kan øge din risiko for at udvikle prostatacancer. Din læge udfører test for at sikre dig, at du ikke har andre tilstande, der forhindrer dig i at bruge Proscar sikkert.

Styring af risiko

Brug af Proscar kan øge din risiko for at udvikle prostatacancer. Din læge udfører test for at sikre dig, at du ikke har andre tilstande, der forhindrer dig i at bruge finasterid sikkert. Selv om Proscar ikke er til brug for kvinder, kan dette lægemiddel forårsage fødselsdefekter, hvis en kvinde udsættes for det under graviditeten. Proscar-tabletter bør ikke håndteres af en kvinde, der er gravid eller kan blive gravid. Hvis en kvinde ved et uheld kommer i kontakt med denne medicin fra en brudt eller knust tablet, skal du vaske området med sæbe og vand med det samme.

Aktiv ingrediens

Proscar kan tages med eller uden mad. Tag medicinen til samme tid hver dag. For at være sikker på, at Proscar hjælper din tilstand og ikke forårsager skadelige virkninger, kan dit blod blive nødvendigt at testes ofte. Din læge vil også teste dit prostataspecifikt antigen (PSA) for at kontrollere for prostatakræft. Besøg din læge regelmæssigt. Brug Proscar regelmæssigt for at få mest muligt udbytte. Få påfyldt din recept, før du er tom for medicin helt.

Recept

Finasteride fås med recept under mærkerne Proscar og Propecia. Andre mærke- eller generiske formuleringer kan også være tilgængelige. Stil din apoteker spørgsmål, du har om denne medicin, især hvis det er nyt for dig. Proscar 5 mg – blå, æbleformede, filmovertrukne tabletter er, hvad Proscar ser ud i pilleform. Proscar er indiceret til behandling og kontrol af godartet prostatahyperplasi (BPH) hos patienter med en forstørret prostata til:

 • forårsage regression af den forstørrede prostata, forbedre urinstrømmen og forbedre symptomerne forbundet med BPH
 • mindske forekomsten af akut urinretention og behovet for kirurgi inklusive transuretral resektion af prostata (TURP) og prostatektomi

Kliniske fordele

Der er endnu ikke påvist nogen klinisk fordel hos patienter med prostatacancer behandlet med 'Proscar'. Patienter med BPH og forhøjet serum-prostata-specifikt antigen (PSA) blev overvåget i kontrollerede kliniske studier med serielle PSA'er og prostatabiopsier. I disse BPH-studier syntes 'Proscar' ikke at ændre frekvensen af påvisning af prostatacancer, og den samlede forekomst af prostatacancer var ikke signifikant forskellig hos patienter, der blev behandlet med 'Proscar' eller placebo.

Tags: , , , , , ,

6 thoughts on “proscar viser resultater for prostatakræft og forhindrer / hjælper hårtab”

 1. Kasper Abildgaard siger:

  Jeg begyndte at blive skaldet klokken 15 (ja, bare forfærdelige gener), så mine forældre lod mig komme på finasterid. Ville ikke se ud som Moby før jeg var færdig med HS. Lægen bekymrede sig for, at finnen ville ødelægge min pubertet, men intet synes forkert indtil videre.

 2. Preben Olesen siger:

  Jeg havde lidt af forstørret udbredt, siden jeg var 30 år gammel. så min læge havde anbefalet Proscar-medikamenter for at hjælpe med at bekæmpe accelerationen af udspræget, dens virkning er ret langsom, men jeg kan se fremskridt. Jeg føler stadig nogle bivirkninger som kvalme en gang imellem, og jeg beder om, at jeg bliver bedre.

 3. Arnold Schou siger:

  Proscar-bivirkninger kan omfatte: impotens, tab af interesse for sex eller problemer med at få en orgasme unormal ejakulation hævelse i dine hænder eller fødder hævelse eller ømhed i dine bryster; svimmelhed, svaghed; følelse af at du måske passerer hovedpine, tag dette lægemiddel med en fuldt glas vand. Tag medicinen til samme tid hver dag, med eller uden mad. Brug finasterid regelmæssigt for at få mest muligt ud af det. Det kan tage op til 3 måneder eller længere, før du får den fulde fordel ved at tage finasterid.

 4. Gerhard Schou siger:

  Jeg har brugt proscar i et par uger nu, siden jeg fik ordineret det, og jeg må sige, det fungerer utroligt, mine problemer og problemer bliver bedre, og jeg vil fortsætte med at bruge denne medicin for at blive bedre, og jeg ved ikke hvad ellers at bruge, og jeg tror, jeg vil blive ved med dette i lang tid.

 5. Aske Hogh siger:

  Efter et accelereret hårtab fandt jeg mig selv i opgaven med at lede efter en måde, der kunne hjælpe mig med at modvirke dette problem, efter utallige tider med søgning og fiasko mødte jeg proscar, begyndte jeg at undersøge, hvad det drejede sig om dets sekundære effekter, og jeg turde prøve det, det stoppede ikke faldet i mit hår helt, men hvis det stoppede det til det punkt, hvor jeg kan fortsætte med at lede efter forskellige måder at få det til at vokse mere end det falder

 6. Hjalte Johansen siger:

  Da jeg fik diagnosen BPH 2 uger efter min 67-års fødselsdag, var jeg bange for, hvad der ville ske. Min læge beroligede mig og fortalte mig, at han kunne ordinere mig Proscar, og at det ville tage sig af problemet. Jeg er stadig tidligt i min behandling, men jeg har bemærket, at mine symptomer er forbedret noget i de sidste par dage, og jeg har ikke bemærket nogen bivirkninger fra medicinen, så jeg er temmelig forhåbentlig, at det ' Jeg træner alle sammen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *